Predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore danas su održali sastanak sa našim reprezentativcima. Povod za sastanak je bio globalno istraživanje koje sprovodi FIFPro, a koje se odnosi na međunarodni kalendar mečeva.

Naime, svjedoci smo da se iz godine u godinu uvode nova takmičenja, povećava se broj utakmica, ali se samim tim povećava i pritisak na igrače, kojima ostaje sve manje vremena za odmor i oporavak.

Svakako fudbal u komercijalnom smislu pomjera granice, ali postavlja se pitanje gdje je granica ljudskog organizma koji treba da iznese sve obaveze koje iziskuje savremeni međunarodni fudbal? Da li su pauze predviđene u toku i između sezona za igrače dovoljan za odmor i potpuni oporavak? Ovo anonimno istraživanje, koje se sprovodi na globalnom nivou, treba da ekspertima pruži opšte informacije iz ugla onih koji neposredno učestvuju u fudbalu.

Ovom prilikom, predstavnici SPFCG uručili su reprezentativcima prigodne poklone – štitnike za noge američkog proizvođača G-force, proizvedene po vrhunskoj tehnologiji.

27.03.2018.