Ovaj Prvi maj dočekujemo sa posebnim izazovom, koji će biti obilježen nastojanjem cijelog društva da se očuva zdravlje građana usled pandemije izazvane COVIDOM-19,  ali i nastojanjem da se usled tog izazova, koji je neočekivano pogodio cijeli svijet, odnosno globalnu ekonomiju, očuva zdravlje,  postojeći standard građana i radna mjesta.

- Socijalni dijalog, pravo na organizovanje i kolektivno pregovaranje moraju biti sastavni dio programa ekonomskog i socijalnog oporavka;

- Radna mjesta se moraju očuvati kao i dostojenstven rad u zdravim i sigurnim uslovima rada, uz borbu protiv nesigurne i neformalne ekonomije;

- Zarada mora oomogućiti  dostojanstven život svih zaposlenih i njihovih porodica;

- Adekvatna socijalna zaštita mora obezbjediti i adekvatnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva.

NIKO NE SMIJE BITI ZABORAVLJEN.

Posebno odajemo priznanje zaposlenima u zdravstvu i svim onima koji su za  vrijeme aktuelne  pandemije bili na svojim radnim mjestima i svojim požrtvovanim radom dali veliki doprinos  u sprečavanju mogućih teških posledica za sve naše građane.

Savez sindikata Crne Gore svim zaposlenima čestita Prvi maj- Međunarodni  praznik rada, uz poruku - samo solidarno, jedinstveno i složno, se možemo boriti za bolje uslove rada, adekvatnu zaštitu na radu, veće zarade, sigurna radna mjesta.

SOLIDARNI I JEDINSTVENI SMO JAČI.

SAVEZ SINDIKATA CRNE GORE